Διαζύγιο-«βόμβα» στη βασιλική οικογένεια – Στα «πατώματα» η Βασίλισσα Σοφία

Αύγουστος 31, 2020


Διαζύγιο έρχεται στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και πέφτει σαν «βόμβα», ρίχνοντας… στα πατώματα τη Βασίλισσα Σοφία.
Η λέξη αυτή, άλλωστε, δεν είναι η αγαπημένη σε κανένα παλάτι του κόσμου, αφ…


Διαζύγιο έρχεται στη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας και πέφτει σαν «βόμβα», ρίχνοντας… στα πατώματα τη Βασίλισσα Σοφία.

Η λέξη αυτή, άλλωστε, δεν είναι η αγαπημένη σε κανένα παλάτι του κόσμου, αφού το στιγματίζει, είτε επιφανειακά είτε βαθιά. Πολλώ δε μάλλον, βέβαια, όταν αυτό αφορά τον ίδιο τον Βασιλιά Φελίπε, καθώς γερμανικά δημοσιεύματα αμφισβητούν τη σταθερότητα της σχέσης του με τη Βασίλισσα Λετίθια.

Αυτά, μάλιστα, θέτουν βάση ένα διαζύγιο που είχε προκαλέσει πανικό στο παλάτι. Πρόκειται, σαφώς, για τον χωρισμό της Ελένα, μεγαλύτερης κόρης του Χουάν Κάρλος και αδελφής του Φελίπε, της οποίας το διαζύγιο πριν από μία δεκαετία με τον Χάιμε είχε επισημοποιηθεί.

Ο Χουάν Κάρλος, μάλιστα, είχε προειδοποιήσει τον Φελίπε, όταν εκείνος παρουσίαζε στον ίδιο και τη Βασίλισσα Σοφία τη σύζυγό του, αφού ένας Βασιλιάς πολύ δύσκολα μπορεί να χωρίσει, την ώρα μάλιστα που ήδη το παλάτι βρίσκεται σε κίνδυνο. Σε μια άλλη περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί πως ο Εδουάρδος της Βρετανίας, θείος της Ελισάβετ, είχε παραιτηθεί από το θρόνο.

Διαζύγιο-«βόμβα» στη βασιλική οικογένεια

Τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης που αναφέρθηκαν, παράλληλα, τόνισαν πως ίσως υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το γάμο του Βασιλιά με τη Λετίθια, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν όρους σκανδάλου.

Και «καπνός χωρίς φωτιά» δύσκολα υπάρχει, αλλά ισπανικά Μέσα απάντησαν, ότι αν η Σοφία δεν παράτησε τον Χουάν Κάρλος, με όσα φημολογούμενα της έχει κάνει στο παρελθόν, τότε η Λετίθια με τη σειρά της δύσκολα θα αντιδράσει για οτιδήποτε έναντι του Φελίπε, που μοιάζει πιο… συνεσταλμένος.

Ο χρόνος, βέβαια, θα δείξει ποιοι είναι λόγοι που υπάρχουν αυτές οι φήμες εκτός των συνόρων της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω ο γάμος τους.

Βαρύ πένθος για τη Βασίλισσα Σοφία: Πέθανε αγαπημένος της συγγενής

Βαρύ είναι το πένθος που έπεσε για τη Βασίλισσα Σοφία και τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, αφού πέθανε αγαπημένος συγγενής της αδελφής του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ο λόγος γίνεται για τον Πολ Μπράντραμ, ο οποίος ήταν ξάδελφος της Βασίλισσας και, μάλιστα, έναν εκ των πιο κοντινών της. Η βασιλική οικογένεια της Ρουμανίας ήταν αυτή, που μετέδωσε τα δυσάρεστα νέα στα social media, όπου αναφέρεται πως, προ ημερών και, συγκεκριμένα, στις 9 Μαΐου, ο Μπράντραμ απεβίωσε στο Λονδίνο.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «έναν άνθρωπο διακριτικό, γενναιόδωρο και εξαιρετικά συνδεδεμένο με την οικογένεια», με την οικογένεια της Ρουμανίας να αποστέλλει κάρτα συλλυπητηρίων στη σύζυγό του, Κατρίν.

Πέθανε ο Πολ Μπράντραμ

Ο Πολ Μπράντραμ ήταν γιος της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας και της Δανίας και ενός ανωτέρου στελέχους του βρετανικού στρατού, του Ρίτσαρντ Μπράντραμ, με τον ίδιο να γεννιέται την Πρωταπριλιά του 1948 και να περνά όλη του τη ζωή στον τομέα της οικονομίας και των τραπεζών. Ο ίδιος είχε «βαθιές» σχέσεις με ουκ ολίγα πρόσωπα σε αρκετές βασιλικές οικογένειες, μεταξύ των οποίων και σε αυτή της Ισπανίας, η οποία ζει πολύ δύσκολες στιγμές τον τελευταίο καιρό, ενώ η Ειρήνη και ο Κωνσταντίνος ήταν επίσης σε στενή επικοινωνία μαζί του.

Ιστορικές στιγμές για τη Βασίλισσα Σοφία και το παλάτι της Ισπανίας: Η απόφαση που «τάραξε τα νερά»!

Μπορεί εδώ και αρκετά χρόνια οι βασιλικές οικογένειες να παίζουν σε αρκετές χώρες ρόλο μάλλον… διακοσμητικό, αλλά μεγάλο μέρος του κοινού θέλει να νιώθει, ότι μπορεί να τις εμπιστεύεται. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, οι αποφάσεις του παλατιού της Ισπανίας «ταράζουν τα νερά», με τη Βασίλισσα Σοφία επίσης να βιώνει ιστορικές στιγμές.

Σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό «¡HOLA!», ο Βασιλιάς Φελίπε ο 6ος, γιος της Σοφίας, μετά από 6 χρόνια ως επικεφαλής του ισπανικού κράτους, αποφάσισε να «κόψει» από τον πατέρα του, Βασιλιά Χουάν Κάρλος, την ετήσια επιδότηση των 192.232 ευρώ, που προβλέπεται να παίρνει. Το περιοδικό αναλύει τη σημασία αυτής της απόφασης, χαρακτηρίζοντας την ως μια πράξη που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Κάπως έτσι, μέσα στη μεγάλη πρόκληση του κορωνοϊού, με την Ισπανία να μαστίζεται καθημερινά από εκατοντάδες νέους θανάτους και χιλιάδες νέα κρούσματα, βιώνει παράλληλα πρωτόγνωρα πράγματα, αναφορικά με τους ανθρώπους που ηγούνται της χώρας. Στο γεγονός αυτό, που δείχνει για ακόμη μια φορά τη μεγάλη διένεξη μεταξύ του Φελίπε και του Χουάν Κάρλος, προστίθεται μάλιστα η απόφαση του πρώτου να αποσύρει από την κληρονομιά του δεύτερου, τόσο τον εαυτό του όσο και την Πριγκίπισα Λεονόρ, δηλαδή τη μελλοντική Βασίλισσα της Ισπανίας. Θυμηθείτε και το πώς ξεκίνησε αυτή η διαμάχη.

Όλα αυτά έχουν συμβεί, με αφορμή την αποκάλυψη του σκανδάλου για δύο οργανώσεις με δράση στην Ελβετία και τη Σαουδική Αραβία, από την οποία φαινόταν ο νυν Βασιλιάς να επωφελείται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά σύμφωνα με τον Φελίπε, όλο αυτό ήταν μια δουλειά προς τέρψιν του Χουάν Κάρλος. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το παλάτι δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά ούτε και τα γνώριζε, ενώ δεν είχε σκοπό να προσλάβει νομικό εκπρόσωπο για την υπόθεση, με τον νυν Βασιλιά να αποδεικνύεται συνεπής σε όσα είχε πει, όταν ανέλαβε.

Από την πλευρά του, ο Χουάν Κάρλος απάντησε λέγοντας, ότι το παλάτι φυσικά και είχε γνώση όσων συνέβαιναν, κάτι που σημαίνει, σε αυτή την περίπτωση, πως όντως κατέληγαν στον Φελίπε τα εκατομμύρια από τις οργανώσεις.

Ο ίδιος, πάντως, έδειξε πυγμή, σπάζοντας το απόστημα με τον πατέρα του, σε μια τρομερή κόντρα ανάμεσα στους δύο άνδρες.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.